Google traductor

Dresden

Riu Elba al seu pas per Dresden
Dissabte passat vam visitar Dresden. Aquesta ciutat és la capital de Saxònia, i es troba a uns 200 km al sud de Berlin, gairebé a la frontera amb la República Txeca. El riu Elba passa per Dresden, i per Hamburg cap al nord. Fa gràcia, perquè les dues ciutats que hem visitat últimament estan unides per aquest riu!

En el segle XVIII Dresden tenia el sobrenom de "la Florència del nord". Va ser patrimoni de la humanitat per la UNESCO fins 2009, quan va perdre aquest títol en ser construït un pont de ferro que creuava el riu.

Part antiga de Dresden vista des de l'altra banda del riu Elba
Per arribar-hi des de Berlin vam comprar un ticket de grup que costa 39 euros i poden viatjar fins a 5 persones durant tot el cap de setmana. Això sí: no es poden agafar els trens ràpids. Vam trigar 3 hores en arribar! Però com vam agafar el tren de les 7:28 vam aprofitar tot el dia.

Va ser una sortida amb la gent de classe d'alemany, va estar bé per conèixer-nos millor i per practicar una mica del poc alemany que sabem. Ara, entre el que vam matinar i l'esforç mental de l'idioma, vam arribar a casa ben esgotats! :D

A més de visitar la ciutat, de la gent de classe vam aprendre que:

Dresden
- les noies russes venen de Novosibirsk i Krasnoyarsk. Aquestes ciutats estan a Sibèria (al sud de Rússia), a latitud entre Kazahastan i Mongòlia!!! Molt lluny!
- a Xina la majoria de gent no té Facebook
- els brasilenys porten la samba a la sang!
- la noia nepalí troba a faltar les muntanyes del seu país, normal! Sobretot vivint a Berlin, que és prou pla...
- "Estic cansat" es diu "Ich bin müde" en alemany


Per més info sobre el ticket per viatjar un màxim de 5 persones (i transport en tren en general) deixo el link a la web de Deutsche Bahn:


7 comments:

  1. Bueno, aixi que?? Us vau aclarir mes o menys, o va ser un finde de relajacion y meditacion? Jajaja! D'aqui poc podreu fer una guia del pal "la manera más barata d recorrer Alemania". Mira que eres apañada, eh,...molt b, molt b!

    ReplyDelete
  2. Doncs al final només vam anar-hi un dia. Millor, perquè de cop un cap de setmana hagués estat massa jo crec... :D

    ReplyDelete
  3. Por la ciudad lo dices, no?? demasiado monumental... ;P

    ReplyDelete
  4. jajaja! No, por el estrés del idioma... que había alguno/a que ni papa de inglés...

    ReplyDelete
  5. vaja quin mix de gent mes guai alba!! i aixi segur que s'ha de parlar alemany... com van els progressos! volem una demo :p

    ReplyDelete
  6. Fati, les demos són en directe! :D
    Vindreu a veure'ns, no?? Com quan vam anar a Zurich... "no, si venimos un par de días... o siete!" jajaja!!!

    ReplyDelete
  7. jejejeje... si si i tant!! tu ves dient que ja veuras si venim de campament ... ;)

    ReplyDelete