Google traductor

Munich

Neues Rathaus
Plaça de l'òpera













Esmorzant les típiques salxitxes
La setmana passada vam anar a Munich a fer
Típic esmorzar de Bavària
una visiteta al Nacho i la Victoria.  Munich (München en alemany) es va fundar l'any 1158, quan monjos benedictins s'hi van establir atrets per les terres fèrtils de la zona i la proximitat a Itàlia (país catòlic).

Un monjo: l'escut de Munich

"München" prové de la paraula Munichen, que vol dir monjos. Gràcies a aquests primers habitants, en aquesta zona hi ha les cerveseries amb més tradició i més antigues de tot Alemanya.
Frauenkirsche i Neues Rathaus


El punt central de la ciutat és la Marienplatz, on hi trobem el Neues Rathaus (nou ajuntament), d'estil neogòtic. A la torre d'aquest edifici hi ha el Glockenspiel, un carrilló que toca cada dia a les 11h, les 12h i les 17h. Donant un tomb pel centre històric es troben el Viktualienmarkt (mercat central) i diverses esglésies com la St. Peterskirche, la Frauenkirsche, l'Asamkirche... 

Museus
Surf al riu Isar
Riu Isar
Estadi olímpic
Vistes de la ciutat
Allunyant-se del del centre, es pot passejar per l'Englische Garten (jardí d'estil anglès). En aquests jardins hi ha prats per jeure al sol, llacs, biergartens per menjar o prendre cervesa, una torre xinesa, i una curiositat: una ona artificial construida enmig del riu on permanentment hi ha gent practicant surf!

També és interessant visitar el recinte de l'Olympiapark, on es van celebrar els Jocs Olímpics de Munich 1972.


I, com no, si es visita la ciutat entre setembre i octubre, s'ha

Una de les carpes de l'Oktoberfest
d'anar almenys un dia al recite de l'Oktoberfest. Aquesta festa anual dura
Típiques galetes de l'Oktoberfes
gairebé 3 setmanes i se celebra des de que l'any 1810 el rei Ludwig I de Baviera va celebrar amb així el seu matrimoni amb la princesa Therese. L'Oktoberfest s'inaugura quan l'alcalde de Munich obre el primer barril i diu: “O 'zapft is!" (que vol dir "Ja està obert!").

A més de les fotos resum del viatge, penjo també el vídeo d'Españoles en el Mundo de Munich per qui vulgui ampliar :D

Españoles en el Mundo "Munich"

5 comments:

  1. El Paul també anava amb els tirants aqusts??? jajaja! Nena!! Ets un pou de cultura alemanya, eh!! Al final podràs trobar feina fent de guia!!
    no t'ho has plantejat? Un peto!!1

    ReplyDelete
  2. Jeje! Home, al final, d'anar por ahi i llegir la guia algo es queda... ja us faré de guia quan vingueu!! Que ja no queda res!!! :D

    ReplyDelete
  3. Jeje, desde luego estás hecha una profesional, Alba! :D El finde estuvo muy guay, nosotros nos lo pasamos genial. :) Saludos a los dos, y mantenednos informados.

    Victoria

    ReplyDelete
  4. Seguro que te ha gustado el detallito del vídeo :D Que vaya bien con tu brother! Ya te contaré novedades...

    ReplyDelete
  5. Por cierto, vaya caras de sueño tenemos en la foto del desayuno... xD

    Victoria

    ReplyDelete