Google traductor

6 de desembre: Nikolaustag


Nikolaus
Avui, 6 de desembre, se celebra a Alemanya el Nikolaustag (dia de Sant Nicolau). Aquest sant va ser un bisbe catòlic del segle IV, i és el personatge històric en el que es basen Santa Klaus, el Pare Noël, etc.

El 5 de desembre, els nens alemanys han de netejar bé les sabates i deixar-les a la porta de la seva habitació. El dia seguent, Sankt Nikolaus els ha deixat petits regals a les sabates. Antigament, els nens rebien fruites i nous, però en l'actualitat els regals són xocolata i llaminadures.

Calendari d'Advent
Aquest personatge, que en principi es representava com un bisbe, va evolucionar: la mitra es va reemplaçar pel barret vermell, i la creu del pit va desaparèixer completament. A més, actualment, en lloc de venir de Turquia (com en els seus origens), ve des del Pol Nord.

A nosaltres ens va portar la figura de xocolata de la foto. I, per estar del tot integrats, també tenim calendari d'Advent: cada dia des de l'1 de desembre fins Nadal, obrim una finestreta i ens mengem la xocolatina que hi trobem a dins!

No comments:

Post a Comment