Google traductor

Viatge al sud d'Alemanya (1a part): Bamberg

Ajuntament medieval i riu Regnitz
Ajuntament (lateral)
Neue Residenz
La setmana passada vam fer un viatget de 4 dies pel sud d'Alemanya, penjaré les fotos per parts perquè en vaig fer tantes que és difícil triar-ne unes poques per un sol post!


El primer poble que vam visitar és Bamberg, que va ser declarada Patrimoni Mundial per la Unesco. Està situada a la regió de Francònia, al nord de Baviera. Li diuen "La Roma de Francònia"
Neues Residenz i Catedral
perquè està construïda sobre set turons.

El camí en cotxe fins a Bamberg va ser maco, sobretot pel paisatge, ja que vam passar de la plana total de la regió de Berlin i Brandenburg a la part una mica més muntanyosa d'aquesta zona.


Cases "venecianes" a la vora del riu
Bamberg destaca per no haver patit els bombardejos de la II Guerra Mundial, amb el que la majoria d'edificis es mantenen intactes des de la seva construcció.



Vistes des del monestir
D'aquesta ciutat és recomanable visitar:
 
Brauerei "Schlenkerla"
- l'Ajuntament (Altes Rathaus): els habitants de Bamberg a l'Edat Mitja volien un ajuntament, i com el príncep-bisbe es va negar a cedir-los un espai, van crear una illa artificial enmig del riu per construir-lo a sobre, l'any 1386


Ajuntament
- la catedral (Dom), situada a la Domplatz
Ajuntament (lateral)
- la Neue Residenz, un enorme palau episcopal
- el palau de Rosengarten
- les cases "venecianes" a la vora del riu
- el Michaelsberg, un antic monestir benedictí on es pot trobar el Fränkisches Brauereimuseum (Museu de la cervesa de Franconia). Aquí es va començar a fabricar la cervesa Benediktiner Dunkel l'any 1122

"Bierhaxe" (codillo)
Detall de casa
- Brauerei: cerveseries que fabriquen la seva pròpia cervesa i on es poden degustar plats tradicionals, sobretot carn de porc en "Bierhaxe" o salxitxes. La cervesa típica d'aquesta zona és la "fumada" (Rauchbier), de color fosc.

No comments:

Post a Comment