Google traductor

Viatge al sud d'Alemanya (2a part): Heidelberg i Rothenburg

Ruta del viatge

La segona parada en la visita al sud d'Alemanya van ser les localitats de Heidelberg i Rothenburg ob der Tauber.

Heidelberg està situada a la vora del riu Neckar, i és la ciutat universitària més antiga d'Alemanya. A la part antiga (l'Altstadt) s'hi troba la zona peatonal més llarga d'Europa: un carrer ple de botigues de 1,6 km de longitud (la Haupstrasse).



Heidelberg
Els llocs més interessants si es visita la ciutat són:
- Schloss: castell fortificat d'estil gòtic-renaixentista. Des del turó on està
Schloss (interior)
construït es pot observar Heidelberg des de certa alçada. Actualment alguns dels edificis que s'hi troben a l'interior estan derruïts, però en d'altres hi tenen cabuda
concerts i altres events. En un dels edificis s'hi pot visitar un museu
Schloss
dededicat a la Farmàcia (Deutsches Apotekenmuseum). En aquest castell també hi guarden el Grosses Fass, el barril més gran del món, amb una capacitat de més de 220.000 litres, que tenia finalitats recaptatòries: el rei cobrava els impostos del poble en forma de vi, i els emmagatzemava en aquest barril.

Maqueta d'antiga farmàcia
Presó d'estudiants
- Universitat i Presó d'estudiants: la
Presó d'estudiants
universitat més antiga d'Alemanya és la Ruprecht-Karls-Universität, fundada l'any 1386. Durant els selges XVIII i XIX, als estudiants amb mala conducta els tancaven a la Studentenkarzer (presó d'estudiants), però per les pintades que hi vam veure no sembla que s'ho passessin gaire malament allà dins...
Alte Brücke

- Alte Brücke: en un dels extrems d'aquest pont que creua el Neckar hi trobem un mico que aguanta un mirall. Es diu que si li toques el mirall tindràs riquesa, si li toques els dits tornaràs a Heidelberg i si toques els ratolins tindràs molts fills. Ara, què passa si t'hi poses a dins?
 
- Camí dels filòsofs: davant del castell, a l'altra banda del riu, hi ha un turó on es diu que el filòsof Hegel anava a inspirar-se.

Rothenburg
Rothenburg ob der Tauber: les
Carrer de Rothenburg
guies recomanen visitar aquest poblet medieval cap al tard, quan la majoria de turistes ja han marxat i els llums es comencen a encendre. Nosaltres ho vam fer així i realment va ser un encert! Es tracta d'un conjunt de carrers en disposició medieval, amb cases perfectament conservades.

La llegenda del Meistertrunk (gran glop) diu que durant el segle XVII la ciutat va ser sitiada per les tropes del general Von
Representació de la llegenda
Tilly. Els rothenburgesos van oferir vi a aquest general per que no destruís la ciutat, però aquest els va proposar un pacte: si algú es bevia una gerra enorme de cervesa d'un sol glop, perdonaria la ciutat. Com ningú es presentava voluntari, l'alcalde mateix va acceptar el repte i va guanyar, salvant així la ciutat de la destrucció. Aquest fet es recorda cada any amb una representació teatral.



Plaça de Rothenburg
A Rothenburg també s'hi celebra
cada any un famós mercat de Nadal. La
Figures de fusta
producció de figures de fusta és típica, com a tot el sud d'Alemanya. Entre aquestes figures destaca el Rauchman, un home amb pipa disfressat d'oficis tradicionals (com llenyataire o pescador). Posant-li encèns a sota, treu el fum per la boca, com si fumés.


Aparador amb decoració nadalenca

1 comment:

  1. quién pillara ese barril de 200.000 litros....

    ReplyDelete