Google traductor

Trabi: el cotxe de la RDA

Trabant pintat al mur de Berlin
El Trabant va ser el cotxe més popular durant l'època de la RDA (antiga Alemanya de l'est). El nom es va inspirar en l'Sputnik soviètic, i vol dir "satèl.lit" en alemany. Aquest cotxe, conegut més popularment com a Trabis, era un automòbil de baix cost amb carrosseria de fenoplast (un tipus de resina). El Trabant es va desenvolupar durant una època on escassejaven l'acer i la gasolina, és per això que es van començar a fabricar cotxes econòmics i amb poc espai com aquest.



Trabis decorat
A punt per anar de turisme...
Per adquirir-ne un, els habitants de la RDA s'havien d'apuntar a una llista, i esperar fins a 10 anys per poder comprar-lo.


El Trabant es va deixar de fabricar el 1991, després que la seva producció es va tornar inviable sense subvencions públiques. Però el 2009, a la fira de l'automòbil de Frankfurt, es va presentar un nou prototip elèctric inspirat en l'antic model (per veure la notícia sencera, cliqueu a sobre la imatge):

Presentació del nou Trabis a Frankfurt (2009)
Encara funcionen!

A Berlin els turistes poden disfrutar d'un passeig en el Trabant original, que els porta pels carrers principals durant una hora:

3 comments:

  1. eiii!! al final jo em vaig qdar aqest iman per la nevera!!!!

    ReplyDelete
  2. alba ets un pou de cultura!! acabarem sabent mes d'alemanya que d'aqui!!! jejejeje... per cert, ja veig que les temperatures van a la baixa... per si et serveix de consol, aqui plou mooooolt! que tal el pis nou?? fooootoooos! :D

    ReplyDelete
  3. Eii!!
    Anna: ja veus que et vas quedar una imatge famosa!
    Fati: la wikipedia ajuda bastant jejeje!

    ReplyDelete