Google traductor

Documental: "Els fills de Hitler"

Demà 14 de març a les 23:20 s'emet per TV3 el documental "Els fills de Hitler", dirigit per Chanoch Ze’vi i produït a Israel. Es tracta d'un documental on familiars d'antics comandaments nazis expliquen el que és per a ells conviure amb el sentiment de culpa que això suposa.

Afegeixo el trailer del documental (en alemany, subtitulat en anglès) i un resum extret de la web de TV3 (programa "Sense ficció"):

 


"Com es pot viure quan el teu cognom evoca directament l’horror del nazisme, dels camps d’extermini i de l’holocaust?

Himler amb la seva família
Els seus cognoms evoquen l’horror: Himmler, Frank, Göring, Hess... “Els fills de Hitler” és un documental sobre els descendents dels personatges més poderosos del règim nazi: homes i dones que van rebre un llegat que els relaciona inesborrablement amb una de les abominacions més greus que s’han comès en la història. Com van viure de petits el fet de portar un cognom que feia venir al cap immediatament imatges del genocidi?

I una altra pregunta que va més enllà: com podem viure amb el pes dels crims dels nostres avantpassats? Aquesta és la història d’alguns d’ells, de com des de petits s’han enfrontat als cognoms que evocaven directament els camps de concentració, el genocidi, la Gestapo, els camps d’extermini. Alguns s’han instal•lat a terres llunyanes, intentant posar quilòmetres entre ells mateixos i els fets que van protagonitzar els seus pares o familiars; d’altres han intentat oblidar els fets."

La web del documental: http://www.hitlerschildren.com

No comments:

Post a Comment